Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Praktični savjeti /

Razlika između bulgura i kus kusa

Bulgur i kus-kus dolaze iz zajedničkog izvora - pšenice. U čemu je razlika između bulgura i kus kusa?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bugur ili kus kus? U čemu je razlika između bulgura i kus kusa? Bulgur i kus kus su vrsta pšenice.

Bulgur se za razliku od kus kusa smatra cjelovitim zrnom. Drugi naziv za bulgur je pšenična krupica. Proizveden od tvrde pšenice, bulgur se razbije i djelomično kuha prije pakiranja. Može biti sastojak u riži, juhama i toplim prilozima, ali i u slatkim jelima.

Bulgur možete kuhati nekoliko minuta, a možete i samo prelijati kipućom vodom i ostaviti da odstoji par minuta i zatim ocijediti.

Za razliku od bulgura, kus-kus nije cjelovito zrno. Umjesto toga, kus-kus dolazi od oljuštene i zdrobljene pšenice koja se zove griz . Kuskus se izvorno pravio od prosa, a ne od pšenice.

Kus kus se pravi tako da se griz pospi vodom i uvalja u malene pravilne granule. Kus kus, također, možete spremati s mesom, peradi, povrćem i grahom u gulašu ili juhi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike