Praktični savjeti /

Razlika između bulgura i kus kusa

Image
Foto: Pixabay

Bulgur i kus-kus dolaze iz zajedničkog izvora - pšenice. U čemu je razlika između bulgura i kus kusa?

30.11.2021.
22:07
Pixabay
VOYO logo

Bugur ili kus kus? U čemu je razlika između bulgura i kus kusa? Bulgur i kus kus su vrsta pšenice.

Bulgur se za razliku od kus kusa smatra cjelovitim zrnom. Drugi naziv za bulgur je pšenična krupica. Proizveden od tvrde pšenice, bulgur se razbije i djelomično kuha prije pakiranja. Može biti sastojak u riži, juhama i toplim prilozima, ali i u slatkim jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulgur možete kuhati nekoliko minuta, a možete i samo prelijati kipućom vodom i ostaviti da odstoji par minuta i zatim ocijediti.

Za razliku od bulgura, kus-kus nije cjelovito zrno. Umjesto toga, kus-kus dolazi od oljuštene i zdrobljene pšenice koja se zove griz . Kuskus se izvorno pravio od prosa, a ne od pšenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kus kus se pravi tako da se griz pospi vodom i uvalja u malene pravilne granule. Kus kus, također, možete spremati s mesom, peradi, povrćem i grahom u gulašu ili juhi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo