Priprema jela /

Rasol od kiselog kupusa - kako pripremiti rasol od kiselog kupusa

Image
Foto: Pixabay

Rasol je vrlo korisna tekućina koja se može piti, a dobiva se prilikom kiseljenja kupusa. Kako dobiti rasol od kiselog kupusa?

22.1.2022.
14:55
Pixabay
VOYO logo

Pripremate kiseli kupus i želite odmah dobiti i rasol od kiselog kupusa. Kako dobiti rasol od kiselog kupusa?

Prilikom kiseljenja obično se cijela glavica kupusa kiseli ili isjecka. Za kiseljenje su najbolje čvrste i čvrste glavice kupusa, a posebno se pazi na veličinu glavice. Priprema kupusa uključuje uklanjanje peteljke s glavice, kako za pripremu kiselog kupusa, tako i za cijeli kiseli kupus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morate se malo potruditi kako biste dobili rasol od kiselog kupusa. Ako pripremate cijeli kiseli kupus, sol će se utisnuti u glavicu kupusa nakon uklanjanja peteljke. Proces dobivanja rasola se odvija u posebnim plastičnim ili drvenim bačvama u koje se na dno stavlja najprije sol, zatim nasjeckani kupus, lovor i papar u zrnu te na kraju cijele glavice kupusa.

Potom se u bačvu napuni sloj nasjeckanog kupusa i što gušće upakira njegov sadržaj kako bi kupus pustio sokove. Takvi dobiveni sokovi nazivaju se rasol. Nakon nekoliko dana u bačvi bi trebalo biti dovoljno prirodnog soka, odnosno rasola da prekrije sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo