Quinche je vrlo popularna pita koja se može pripremati s različitim sastojcima. Kao nadjev za quiche može biti špinat, gljive, šunka... Donosimo recept za pripremu quichea od blitve i feta sira. Pratite recept i saznajte kako se radi quiche od blitve i feta sira.
Sastojci za pripremu quinchea od blitve i feta sira:
- maslinovo ulje
- 10 dkg slanine narezane na kockice
- 2 ljutike
- sol
- mljeveni crni papar
- 20 dkg blitve, nasjeckana
- 310 ml punomasnog mlijeka
- 5 jaja, na sobnoj temperaturi
- 1 1/2 žličice senfa
- 1/4 žličice soli
- 10 g mljevenog vlasca
- 3 žlice nasjeckanog bosiljka
- prstohvat crvene paprike
- 10 dkg feta sira
Quiche od blitve i feta sira priprema:
Pripremite tijesto za quinche of blitve i sira. Za nadjev zagrijte malo maslinovog ulja u tavi i dodajte slaninu. Kuhajte slaninu uz često miješanje dok ne bude pečena, ali ne i hrskava.
Prebacite slaninu na tanjur obložen papirnatim ručnikom i ostavite sa strane. Obrišite tavu od viška ulja i dodajte nasjeckane stabljike zelja. Začinite solju i paprom i kuhajte dok peteljke ne omekšaju.
Dodajte ljutiku i kuhajte još minutu pa dodajte zelje. Kuhajte zelje uz često miješanje dok se ne skuha. Ako je riječ o posebno čvrstom zelju, pokrijte posudu i ostavite da se poklopljeno kuha nekoliko minuta dok ne omekša. Za pripremu kreme, pomiješajte mlijeko, jaja, senf, sol, vlasac, bosiljak i prstohvat paprike ili crvene paprike.
Zagrijte pećnicu na 180ºC. Stavite komade slanine na dno quinchea od blitve i feta sira. Dodajte kuhano zelje i izmrvite fetu u velikim komadima preko zelja. Prelijte kremu preko zelja i malo ga pomičite žlicom da se ravnomjerno rasporedi. Pospite fetom po vrhu. Pecite dok se nadjev tek ne stegne oko pola sata.
Pustite da se ohladi nekoliko minuta prije rezanja i posluživanja.