Francuska kuhinja / Quiche Lorraine - francuski kolač

Image

Quiche Lorraine popularno je francusko jelo koje je idealno za sve prigode. Donosimo vam recept za pripremu Quiche Lorraine.

28.7.2021.
12:21
VOYO logo

Quiche Lorraine poznato francusko jelo, odnosno kolač sastoji se od prhkog tijesta koje se puni različitim nadjevima.

Kako napraviti tijesto za Quiche Lorraine? Za pripremu tijesta potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg brašna
  • pola žličice soli
  • 10 dkg maslaca
  • jaje
  • voda

Izmiješajte brašno i sol, te dodajte komadiće maslaca. U drugoj posudi istucite jaje i dodajte ga u smjesu. Sve izmiješajte i dodajte nekoliko žlica vode prema potrebi.

Tijesto stavite u prozirnu foliju i neka miruje pola sata u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quiche Lorraine nadjev:

  • žlica krušnih mrvica
  • 15 dkg slanine
  • 25 dkg sira ementalera
  • 4 jaja
  • žličica slatke mljevene paprike
  • slatko vrhnje
  • žlica sjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Umutite jaje i dodajte slatko vrhnje za kuhanje. Sve izmijeašjte i u tu smjesu dodajte kockice slanine, sir, mljevenu crvenu papriku i peršin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinite sa soli i paprom.

Nadjev je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto razvaljate i stavite ga u lim za pečenje Quichea. Tijesto pospite s krušnim mrvicama i dodajte nadjev.

Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata ovisno o pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quiche Lorraine je gotov i topli je spreman za posluživanje.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo