Quiche Lorraine poznato francusko jelo, odnosno kolač sastoji se od prhkog tijesta koje se puni različitim nadjevima.
Kako napraviti tijesto za Quiche Lorraine? Za pripremu tijesta potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 20 dkg brašna
- pola žličice soli
- 10 dkg maslaca
- jaje
- voda
Izmiješajte brašno i sol, te dodajte komadiće maslaca. U drugoj posudi istucite jaje i dodajte ga u smjesu. Sve izmiješajte i dodajte nekoliko žlica vode prema potrebi.
Tijesto stavite u prozirnu foliju i neka miruje pola sata u hladnjaku.
Quiche Lorraine nadjev:
- žlica krušnih mrvica
- 15 dkg slanine
- 25 dkg sira ementalera
- 4 jaja
- žličica slatke mljevene paprike
- slatko vrhnje
- žlica sjeckanog peršina
- sol
- papar
Umutite jaje i dodajte slatko vrhnje za kuhanje. Sve izmijeašjte i u tu smjesu dodajte kockice slanine, sir, mljevenu crvenu papriku i peršin.
Začinite sa soli i paprom.
Nadjev je gotov.
Tijesto razvaljate i stavite ga u lim za pečenje Quichea. Tijesto pospite s krušnim mrvicama i dodajte nadjev.
Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata ovisno o pećnici.
Quiche Lorraine je gotov i topli je spreman za posluživanje.