Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela od teletine /

Punjena teleća prsa - pripremite teletinu na nešto drugačiji način

Kako pripremiti teleća prsa? Pripremite punjena teleća prsa i oduševite svoje ukućane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Punjena teleća prsa mogu imati mnogo vrsta nadjeva. Isprobajte klasičnu verziju sa špinatom, mljevenom govedinom, parmezanom i ustajalim kruhom omekšanim u mlijeku.

Sastojci za punjena teleća prsa:

700 g telećih prsa

150 g goveđeg mljevenog mesa

60 g ustajalog kruha

100 g špinata

1 čaša mlijeka

1 ljuta paprika

sjeckani peršin

1 jaje

malo muškatnog oraščića

60 g naribanog sira (parmezana)

1 čaša bijelog vina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

Priprema punjenih telećih prsa:

1.korakPočnite s pripremom recepta od punjenih telećih prsa natapajući ustajali kruh u mlijeko i pričekajte da se potpuno natopi. U međuvremenu sitno nasjeckajte ljutu papriku i kuhajte je s kuhanim špinatom u tavi oko 10 minuta. Pomiješajte nadjev, dodajte malo soli i papra te, ako želite, prstohvat muškatnog oraščića.

2.korakSada je vrijeme najdelikatnijeg koraka u receptu. Ako nemate dobrog i ljubaznog mesara, koji vam ga priprema, oprostite, ali to morate učiniti sami: teletinu morate rezati u najužem dijelu, po dužini; pazite da ga ne slomite i pokušajte napraviti "džep" što dublje možete.

3.korakTeleći džep napunite nadjevom. Sada zatvorite džep, šivajući ga kuhinjskom niti. Punjena teleća prsa stavite u pleh s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, čašom bijelog vina, solju i paprom i pecite 1 sat na 180 C° prekriveno aluminijskom folijom. Skinite aluminijsku foliju četvrt sata prije kraja pečenja kako bi se teleće pečenje malo zapeklo.

4.korakPunjena teleća prsa ostavite 1 sat da se odmaraju i narežite ih (napravite kriške visoke oko pola centimetra).Varijacije nadjeva koje možete koristiti: dimljena šunka, šunka i mortadela, šunka i masline, artičoke i sušene rajčice te povrće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike