Punjena teleća prsa mogu imati mnogo vrsta nadjeva. Isprobajte klasičnu verziju sa špinatom, mljevenom govedinom, parmezanom i ustajalim kruhom omekšanim u mlijeku.
Sastojci za punjena teleća prsa:
700 g telećih prsa
150 g goveđeg mljevenog mesa
60 g ustajalog kruha
100 g špinata
1 čaša mlijeka
1 ljuta paprika
sjeckani peršin
1 jaje
malo muškatnog oraščića
60 g naribanog sira (parmezana)
1 čaša bijelog vina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Priprema punjenih telećih prsa:
1.korakPočnite s pripremom recepta od punjenih telećih prsa natapajući ustajali kruh u mlijeko i pričekajte da se potpuno natopi. U međuvremenu sitno nasjeckajte ljutu papriku i kuhajte je s kuhanim špinatom u tavi oko 10 minuta. Pomiješajte nadjev, dodajte malo soli i papra te, ako želite, prstohvat muškatnog oraščića.
2.korakSada je vrijeme najdelikatnijeg koraka u receptu. Ako nemate dobrog i ljubaznog mesara, koji vam ga priprema, oprostite, ali to morate učiniti sami: teletinu morate rezati u najužem dijelu, po dužini; pazite da ga ne slomite i pokušajte napraviti "džep" što dublje možete.
3.korakTeleći džep napunite nadjevom. Sada zatvorite džep, šivajući ga kuhinjskom niti. Punjena teleća prsa stavite u pleh s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, čašom bijelog vina, solju i paprom i pecite 1 sat na 180 C° prekriveno aluminijskom folijom. Skinite aluminijsku foliju četvrt sata prije kraja pečenja kako bi se teleće pečenje malo zapeklo.
4.korakPunjena teleća prsa ostavite 1 sat da se odmaraju i narežite ih (napravite kriške visoke oko pola centimetra).Varijacije nadjeva koje možete koristiti: dimljena šunka, šunka i mortadela, šunka i masline, artičoke i sušene rajčice te povrće.