Punjena teleća prsa mogu imati mnogo vrsta nadjeva. Isprobajte klasičnu verziju sa špinatom, mljevenom govedinom, parmezanom i ustajalim kruhom omekšanim u mlijeku.
Sastojci za punjena teleća prsa:
- 700 g telećih prsa
- 150 g goveđeg mljevenog mesa
- 60 g ustajalog kruha
- 100 g špinata
- 1 čaša mlijeka
- 1 ljuta paprika
- sjeckani peršin
- 1 jaje
- malo muškatnog oraščića
- 60 g naribanog sira (parmezana)
- 1 čaša bijelog vina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema punjenih telećih prsa:
1.korak
Počnite s pripremom recepta od punjenih telećih prsa natapajući ustajali kruh u mlijeko i pričekajte da se potpuno natopi. U međuvremenu sitno nasjeckajte ljutu papriku i kuhajte je s kuhanim špinatom u tavi oko 10 minuta. Pomiješajte nadjev, dodajte malo soli i papra te, ako želite, prstohvat muškatnog oraščića.
2.korak
Sada je vrijeme najdelikatnijeg koraka u receptu. Ako nemate dobrog i ljubaznog mesara, koji vam ga priprema, oprostite, ali to morate učiniti sami: teletinu morate rezati u najužem dijelu, po dužini; pazite da ga ne slomite i pokušajte napraviti "džep" što dublje možete.
3.korak
Teleći džep napunite nadjevom. Sada zatvorite džep, šivajući ga kuhinjskom niti. Punjena teleća prsa stavite u pleh s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, čašom bijelog vina, solju i paprom i pecite 1 sat na 180 C° prekriveno aluminijskom folijom. Skinite aluminijsku foliju četvrt sata prije kraja pečenja kako bi se teleće pečenje malo zapeklo.
4.korak
Punjena teleća prsa ostavite 1 sat da se odmaraju i narežite ih (napravite kriške visoke oko pola centimetra).
Varijacije nadjeva koje možete koristiti: dimljena šunka, šunka i mortadela, šunka i masline, artičoke i sušene rajčice te povrće.