Punjena rajčica jelo je koje izgledom mami poglede, a okusom je božanstveno. Priprema ovog jela je jednostavna, a nadjev možete prilagoditi vlastitim željama.
Sastojci potrebni za punjenu rajčicu:
- 5 većih rajčica
- 300 g mljevenog mesa
- 100 g svježeg sira
- 200 g naribane gaude
- vlasac
- peršin
- sol
- vegeta
Priprema punjene rajčice:
Izaberite što veće rajčice i izdubite ih do pola. Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva, a za to vrijeme pripremite nadjev.
U posudi pomiješajte mljeveno meso, svježi sir i začine prema želji. Svaku rajčicu napunite nadjevom te na vrh stavite naribani sir i po njemu posipajte vlasac i peršin. S obzirom na to da niste uklonili sav sadržaj rajčice, tijekom pečenja će ona pustiti sok te će vaš nadjev biti još sočniji.
Rajčice posložite na tepsiju na koju ste prije stavili papir za pečenje te stavite u zagrijanu pećnicu na 20-30 minuta. Punjena rajčica pripremljena na ovaj način poslužuje se kao glavno jelo, a najbolje će se slagati s rižom ili pire krumpirom.
Ako želite, punjena rajčica može biti pripremljena i kao prilog te u tom slučaju izbacite meso i u nadjev stavite više sira, dodajte rižu i povrće prema želji. U svakom slučaju, punjena rajčica je jelo u kojem ćete uživati.