Kažu da se jaja mogu pripremiti na mali milijun načina: tvrda, meka i pohana sigurno. Punjena pohana jaja pogodan je recept i za uskrsne blagdane.
Sastojci za punjena pohana jaja:
- 8 komada tvrdo kuhanih jaja
- sitno sjeckani peršin
- malo soli
- 2 komada sitno sjeckanih kiselih krastavaca
- isjeckane šunke (za pizzu ili neku drugu)
- 4-5 malih žličica majoneze, senfa (ili hrena) ovisi o ukusima
Za poh za punjena pohana jaja:
- 3 jaja
- brašno
- krušne mrvice
- ulje
Priprema punjenih pohanih jaja:
1.korak
Ohladite 8 tvrdo kuhanih jaja i ogulite ih. Peršin, krastavac i šunku sitno nasjeckajte.
2.korak
Jaja prerežite po dužini i lagano izvadite žumanjke, koji se vilicom pomiješaju u zdjeli s preljevima (možete koristiti samo majonezu, samo senf ili hren, ali ih i kombinirati). Neka smjesa bude kompaktna, pa napravite snijeg od bjelanjaka i sjedinite.
3.korak
Zatim uvaljajte jaja u razmućena jaja, pa u brašno i mrvice kruha i opet u jaja, pa opet u krušne mrvice. Pirjajte do zlatnožute boje u dubokom ulju. Ako vam ostane nadjeva, rukama ostatak oblikujte u kuglice, pa ih uvaljajte u brašno, jaja, krušne mrvice i ispržite, bit će i izvrsni.