Priprema jaja /

Punjena pohana jaja kao predjelo ili prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pripremite jaja na nešto drugačiji način, pripremite punjena pohana jaja. Donosimo vam recept za pripremu punjenih pohanih jaja.

10.10.2021.
15:17
Pixabay
VOYO logo

Kažu da se jaja mogu pripremiti na mali milijun načina: tvrda, meka i pohana sigurno. Punjena pohana jaja pogodan je recept i za uskrsne blagdane.

Sastojci za punjena pohana jaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 komada tvrdo kuhanih jaja
  • sitno sjeckani peršin
  • malo soli
  • 2 komada sitno sjeckanih kiselih krastavaca
  • isjeckane šunke (za pizzu ili neku drugu)
  • 4-5 malih žličica majoneze, senfa (ili hrena) ovisi o ukusima

Za poh za punjena pohana jaja:

  • 3 jaja
  • brašno
  • krušne mrvice
  • ulje

Priprema punjenih pohanih jaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.korak
Ohladite 8 tvrdo kuhanih jaja i ogulite ih. Peršin, krastavac i šunku sitno nasjeckajte.

2.korak
Jaja prerežite po dužini i lagano izvadite žumanjke, koji se vilicom pomiješaju u zdjeli s preljevima (možete koristiti samo majonezu, samo senf ili hren, ali ih i kombinirati). Neka smjesa bude kompaktna, pa napravite snijeg od bjelanjaka i sjedinite.

3.korak
Zatim uvaljajte jaja u razmućena jaja, pa u brašno i mrvice kruha i opet u jaja, pa opet u krušne mrvice. Pirjajte do zlatnožute boje u dubokom ulju. Ako vam ostane nadjeva, rukama ostatak oblikujte u kuglice, pa ih uvaljajte u brašno, jaja, krušne mrvice i ispržite, bit će i izvrsni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo