Kuharica /

Kratki vodič i savjeti za prženje bundevinih sjemenki

Image
Foto: Pixabay

Prženje bundevinih sjemenki jedan je od načina konzumiranja sjemenki. Donosimo kratki vodič i savjete za prženje bundevinih sjemenki.

24.10.2022.
16:42
Pixabay
VOYO logo

Postoji nekoliko trikova za prženje savršenih sjemenki bundeve. Sjemenke bundeve mogu se razlikovati veličinom pa se manje sjemenke brže prže stoga je bitno prilagoditi vrijeme prženja.

Sjemenke izvadite iz bundeve i dobro ih operite i zatim osušite. Sjemenke bundeve ćete pržiti tek nakon ispiranja. Potrebno ih je dobro osušiti i skinuti što više vode s njih. Zbog toga bit će više hrskave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začine je najbolje dodavati nakon prženja kako se one ne bi prepekle ili kako ne bi zagorjele. Za prženje bundevinih sjemenki trebat će vam sjemenke, maslinovo ulje i sol. Pećnicu zagrijte na 190°C a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte sjemenke bundeve s malinovim uljem i soli.

Premjestite sjemenke bundeve u pripremljeni lim za pečenje u jednom sloju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite 15-30 minuta, ili dok sjemenke ne poprime duboku zlatnu boju . Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohlade minutu ili dvije i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo