Postoji nekoliko trikova za prženje savršenih sjemenki bundeve. Sjemenke bundeve mogu se razlikovati veličinom pa se manje sjemenke brže prže stoga je bitno prilagoditi vrijeme prženja.
Sjemenke izvadite iz bundeve i dobro ih operite i zatim osušite. Sjemenke bundeve ćete pržiti tek nakon ispiranja. Potrebno ih je dobro osušiti i skinuti što više vode s njih. Zbog toga bit će više hrskave.
Začine je najbolje dodavati nakon prženja kako se one ne bi prepekle ili kako ne bi zagorjele. Za prženje bundevinih sjemenki trebat će vam sjemenke, maslinovo ulje i sol. Pećnicu zagrijte na 190°C a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte sjemenke bundeve s malinovim uljem i soli.
Premjestite sjemenke bundeve u pripremljeni lim za pečenje u jednom sloju.
Pecite 15-30 minuta, ili dok sjemenke ne poprime duboku zlatnu boju . Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohlade minutu ili dvije i uživajte.