Pržene šampinjone možete pripremiti kao međuobrok ili prilog glavnom jelu. Isto tako prženi šampinjoni mogu poslužiti kao simpatične grickalice za zabave poslužene uz umak. Sastojci potrebni da se pripremi ukusan recept za pržene šampinjone su:
- 500 g malih šampinjona s podrezanim krajevima
- 150 g višenamjenskog brašna
- 140 ml piva
- 2 žličice košer soli
- 3/4 žličice crnog papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice luka u prahu
- Ulje za prženje
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Prvo što trebate učiniti kada pripremate pržene šampinjone je zagrijati ulje u dubokoj posudi na srednje jakoj vatri. Premažite gljive u pola brašna, otresite sav višak. U srednjoj zdjeli pomiješajte preostalu polovicu brašna, pivo, sol, papar, češnjak u prahu i luk u prahu.
Premažite svaki šampinjon smjesom od brašna, pustite da višak smjese kapne natrag u zdjelu. Pržite 4-5 šampinjona odjednom dok ne porumene, oko 7 minuta. Ponovite postupak s preostalim šampinjonima. Ovaj recept za pržene šampinjone je gotov, pospite šampinjone peršinom, pa odmah poslužite. Dobar tek!