Gulaš može biti iznimno ukusan i aromatičan, a ukoliko budete pratili ove korake sigurno ćete dobiti savršen okus tradicionalnog jela. Evo kako napraviti dobar gulaš.
Sastojci:
- 2 srednje glavice luka
- 2 žličice maslaca ili masti
- 1 žličica
- 2 žlice paprike
- 60 ml brašna
- 680 g pirjane govedine, narezane na kockice
- 480 ml goveđe juhe ili vode
- 240 ml konzervirane rajčice, narezane na kockice
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice paprike
Kako napraviti dobar gulaš pomoću ovog recepta?
U velikoj posudi na srednje jakoj vatri, rastopite maslac ili mast. Dodajte sjemenke kima i kratko ih popržite dok ne počnu otpuštati miris. Dodajte sjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Pomiješajte papriku i brašno, pa dodajte smjesu luku. Dobro promiješajte. Dodajte goveđu juhu (ili vodu) te konzerviranu rajčicu. Promiješajte.
Posolite i popaprite po ukusu. Smanjite vatru na nisku, pokrijte posudu i pustite da se jelo krčka lagano oko 2 do 2,5 sata, povremeno miješajući. Poslužite gulaš topao, po mogućnosti uz prilog po vašem izboru, kao što su tjestenina, kruh, riža.