Proteinski kolač sa višnjama osvježavajući je voćni proteinski desert koji će vas oduševiti. Donosimo osnovni recept za ukusan proteinski kolač sa višnjama koji možete prilagoditi svom ukus. Primjerice, ako nemate višnje možete staviti jabuke ili neko drugo voće prema izboru. Napravite ovaj ukusan proteinski desert i uživajte.
Proteinski kolac od višanja sastojci:
- 20 dkg svježeg sira
- 25 dkg višanja bez koštica
- 4 jabuke
- 2 žlice sirupa agave
- 5 dkg škorba
- vanilin šećer
- žličica soka od limuna
- prašak za pecivo
- žličica ulja
Proteinski kolac od višanja priprema:
Miksajte jaja i sir. Dodajte sirup agave, vaniliju, sok od limuna, ulje, prašak za pecivo i škrob. Promiješajte. Jabuke ogulite i narežite na veće komade.
Sve promiješajte i prelijte u pripremljen lim za pečenje. Pecite proteinski kolač od jabuka na 200 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.
Ostavite proteinski kolač od višanja preko noći i tek tada ga narežite i poslužite. Ovaj kolač najbolji je kada se dobro ohladi i malo opusti.