Proteinski deserti sve su popularniji i sve je veća potražnja za dobrim receptima. Donosimo provjereni recept za odličnu proteinsku tortu od čokolade i bez šećera. Napravite ovaj proteinski desert i sigurno nećete pogriješiti s odabirom.
Sastojci za tijesto:
- 1 šalica bjelanjaka
- 1 šalica vode
- 1/2 šalice proteinskog praha - okus čokolade
- 1/4 šalice kakaa
- žličica praška za pecivo
- 1/4 šalice kokosovog brašna
Sastojci za glazuru:
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica proteina u prahu - okus čokolade
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1-4 žlice vode
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kalup za torte od 20 centimetra.
Tijesto napravite od svih sastojaka. Kada dobijete glatku smjestu stavite je u kalup za torte i pecite oko 30 minuta.
Kada se biskvit ohladi krenite s pripremom glazure.
Glazuru napravite od svih sastojaka tako da ih sve zajedno miješate dok ne dobijete glatku smjesu. Dobivenu glazuru prelijte preko hladnog biskvita.
Ohladite proteinsku tortu od čokolade i poslužite. Uživajte u slatkim zalogajima.