Breskva je sočna, slatka, savršena za jelo svježa, kuhana ili pečena. Od breskve se može napraviti i ukusna rakija. Kako izgleda priprema breskve za rakiju?
Sastojci potrebni za pripremu rakije od breskve:
- 1,5 kg breskvi
- 1,5 litra votke
- 35 dkg šećera
- 2 dcl vode
Postupak pripreme rakije od breskve:
Breskve dobro operite i stavite u kipuću vodu. Kuhajte do 7 minuta. Pustite da se ohlade, ogulite ih, prepolovite i uklonite koštice.
Sljedeći korak je da napravite pire od breskve, možete ga napraviti vilicom ili štapnim mikserom. U dobiveni pire dodati 200 g vode, pa sve ravnomjerno izmiješati.
Tekućinu filtrirajte gazom. U sok dodajte votku i šećer, sve dobro promiješajte da se sok izmiješa. Sve ulijte u staklenku i zatvorite. Čuvati na hladnom mjestu oko 20 dana.
Nakon što malo pričekate, liker ponovno filtrirajte da se nakupljeni talog ocijedi. Ako se talog ponovno nakupi, ponovite postupak filtracije. Rakija od bresaka je gotova i spremna za konzumiranje.