Recept /

Rakija od bresaka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pravilna priprema breskve za rakiju važna je kako biste napravili dobru rakiju. Kako izgleda priprema breksve za rakiju?

12.2.2022.
11:35
Pixabay
VOYO logo

Breskva je sočna, slatka, savršena za jelo svježa, kuhana ili pečena. Od breskve se može napraviti i ukusna rakija. Kako izgleda priprema breskve za rakiju?

Sastojci potrebni za pripremu rakije od breskve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg breskvi
  • 1,5 litra votke
  • 35 dkg šećera
  • 2 dcl vode

Postupak pripreme rakije od breskve:

Breskve dobro operite i stavite u kipuću vodu. Kuhajte do 7 minuta. Pustite da se ohlade, ogulite ih, prepolovite i uklonite koštice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak je da napravite pire od breskve, možete ga napraviti vilicom ili štapnim mikserom. U dobiveni pire dodati 200 g vode, pa sve ravnomjerno izmiješati.

Tekućinu filtrirajte gazom. U sok dodajte votku i šećer, sve dobro promiješajte da se sok izmiješa. Sve ulijte u staklenku i zatvorite. Čuvati na hladnom mjestu oko 20 dana.

Nakon što malo pričekate, liker ponovno filtrirajte da se nakupljeni talog ocijedi. Ako se talog ponovno nakupi, ponovite postupak filtracije. Rakija od bresaka je gotova i spremna za konzumiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo