Kada sat otkucava i morate brzo napraviti prilog. Napravite pečeni krumpit s češnjakom kao prilog mljevenom mesu. Krumpir u kombinaciji s maslinovim uljem, češnjakom i začinima daje savršeni prilog uz mljeveno meso.
Sastojci za prilog uz mljeveno meso:
- 1 kg crvenog krumpira, izrezanog na komade
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 1/2 srednjeg limuna
Priprema priloga uz mljeveno meso:
Za početak pripreme krumpira kao priloga uz mljeveno meso, prvo postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 250°C.
Stavite lim za pečenje u pećnicu dok se zagrijava. Stavite krumpir, maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol i papar u veliku zdjelu i promiješajte da se svi sastojci sjedine. Izvadite vrući lim za pečenje iz pećnice.
Prebacite krumpire u lim za pečenje i složite ih sa prerezanom stranom prema dolje. Pecite 15 minuta. Preokrenite krumpir ravnom metalnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
Neposredno prije posluživanja, iscijedite limun preko krumpira i promiješajte da se sjedini. I to je to, vaš jednostavan, a ukusan krumpir kao prilog uz mljeveno meso je spreman.