Prhki keksi s orasima neka vam se uvijek nađu pri ruci. Priprema je jednostavna i brza.
Prhki keksi s orasima sastojci:
150 g glatkog brašna
200 g mljevenih oraha
100 g maslaca
50 g šećera
Prhki keksi s orasima priprema:
Kada se odlučite za pripremu prhkih keksa s orasima, najprije zagrijte pećnicu 170 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga stavite brašno, maslac, mljevene orahe i šećer u zdjelu za miješanje. Rukama sjedinite sastojke dok smjesa ne postane poput krušnih mrvica, a zatim je stisnite dok se ne sjedini kao tijesto.
Na lagano pobrašnjenoj površini valjkom za tijesto razvaljajte tijesto na pola centimetra debljine. Tijesto narežite i stavite u obloženu tepsiju. Vilicom napravite otiske, pa pospite preostalim šećerom kako bi keksi s orasima bili što ukusniji.
Ohladite tijesto u hladnjaku 20 minuta, a zatim prhke kekse s orasima pecite 15-20 minuta dok ne porumene. Pečene kekse nakon proteka vremena izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade na plehu destak minuta, nakon čega ih možete početi jesti.