Voćni desert /

Prhka pita od višanja - recept i priprema

Image

Zanima vas kako napraviti pitu od višanja a da bude prhka? Donosimo vam ukusan recept za prhku pitu od višanja.

19.3.2022.
10:56
VOYO logo

Prhka pita od višanja savršen je voćni desert. Priprema pite od višanja nije zahtjevna, a gotova je za nešto više od sat vremena. Kako se priprema pita od višanja?

Tijesto za prhku pitu od višanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 1/3 šalice običnog brašna
  • 1/2 šalice brašna za dizano tijesto
  • 1/4 šalice šećera
  • 150 g maslaca, ohlađenog
  • 1 jaje
  • 2 žlice ledene vode

Pomiješajte sve sastojke i napravite glatko tijesto. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pripremite lim za pite. Podijelite tijesto na dva dijela. Razvaljajte polovicu tijesta i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoji 15 minuta u hladnjaku.

Za nadjev od višanja potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg višanja bez koštica
  • žlica limunovog soka
  • pola žličice cimeta
  • žlica šećera
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • bjelanjak

Pomijašajte višnje, limunov sok, cimet i šećer. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte kukuruzno brašno i žlicu hladne vode. Sve kuhajte još tri minute, tako dugo dok se smjesa ne zgusne.

Ogladite smjesu. Nakon što se smjesa ohladi prelijte je preko tijesta. Razvaljajte drugu polovicu tijesta i napravite trake. Trake rasporedite po nadjevu od višanja. Premažite bjelanjkom i pecite oko 45 minuta.

Nakon što se pita ispeće, neka odstoji 15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo