Voćni desert /

Prhka pita od višanja - recept i priprema

Image

Zanima vas kako napraviti pitu od višanja a da bude prhka? Donosimo vam ukusan recept za prhku pitu od višanja.

19.3.2022.
10:56
VOYO logo

Prhka pita od višanja savršen je voćni desert. Priprema pite od višanja nije zahtjevna, a gotova je za nešto više od sat vremena. Kako se priprema pita od višanja?

Tijesto za prhku pitu od višanja:

  • 1 1/3 šalice običnog brašna
  • 1/2 šalice brašna za dizano tijesto
  • 1/4 šalice šećera
  • 150 g maslaca, ohlađenog
  • 1 jaje
  • 2 žlice ledene vode

Pomiješajte sve sastojke i napravite glatko tijesto. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pripremite lim za pite. Podijelite tijesto na dva dijela. Razvaljajte polovicu tijesta i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoji 15 minuta u hladnjaku.

Za nadjev od višanja potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg višanja bez koštica
  • žlica limunovog soka
  • pola žličice cimeta
  • žlica šećera
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • bjelanjak

Pomijašajte višnje, limunov sok, cimet i šećer. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte kukuruzno brašno i žlicu hladne vode. Sve kuhajte još tri minute, tako dugo dok se smjesa ne zgusne.

Ogladite smjesu. Nakon što se smjesa ohladi prelijte je preko tijesta. Razvaljajte drugu polovicu tijesta i napravite trake. Trake rasporedite po nadjevu od višanja. Premažite bjelanjkom i pecite oko 45 minuta.

Nakon što se pita ispeće, neka odstoji 15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo