Voćni desert / Prhka pita od višanja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Prhko tijesto i nadjev od višanja daju ukusnu i prhku pitu od višanja. Kako se radi ukusna i prhka pita od višanja?

12.5.2023.
15:55
Pixabay
VOYO logo

Domaće prhko tijesto najbolje je za domaću pitu od višanja. Za izradu prhkog tijesta potrebno je samo nekoliko sastojaka i tijesto je gotovo za 10 minuta. Za vrijeme kada tijesto odmara napravite nadjev od višanja i pita od višanja će biti gotova za manje od sat vremena. Uživajte u ovom ukusnom i osvježavajućem voćnom desertu.

Prhko tijesto za pitu od višanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg glatkog brašna
  • 12 dkg maslaca
  • jaje
  • 2 žlice hladne vode
  • prstohvat soli

Narežite maslac na kockice i ostavite ga neka kratko odstoji na sobnoj temperaturi. Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Kada tijesto odmori podijelite ga na dva dijela. Stavite polovicu u lim za pečenje.

Nadjev od višanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 staklenke kompota od višanja
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 2 žlice gustina

Procijedite višnje i sačuvajte sok od višanja. Pomiješajte višnje sa šećerom. Ako želite slađi nadjev dodajte više šećera. Zasebno pomiješajte gustin s malo vode i napravite glatku smjesu.

Višnje stavite kuhati u sok iz kompota. Kuhajte oko 5 minuta. Na kraju umiješajte gustin i kuhajte još nekoliko minuta dok nadjev ne postane gust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte nadjev od višanja preko tijesta i prekrijte nadjev s drugom polovicom tijesta.

Pitu od višanja pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo