Recept i priprema /

Preljev od višanja upotpunit će svaki desert

Image
Foto: Pixabay

Preljev od višanja je super rješenje za mnoge deserte, ne bitno radi li se o sladoledu, muffinima ili palačinkama. Pripremite ovaj preljev od višanja još danas.

9.7.2022.
10:55
Pixabay
VOYO logo

Preljev od višanja pripremljen uz ovaj recept možete koristiti do tjedan dana, ako se pravilno skladišti. Pogledajte kako se priprema preljev od višanja.

Sastojci za preljev od višanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 šalice trešanja (svježih ili smrznutih)
  • 1/4 do 1/3 šalice vode
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice šećera

Upute za pripremu preljeva od višanja:

U srednju posudu dodajte vodu (upotrijebite 1/3 šalice za svježe višnje i 1/4 šalice vode za smrznute višnje). Umutite 1 žlicu kukuruznog škroba, 1 žlicu limunovog soka i 2 žlice šećera. Stavite na srednju vatru i neprestano miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte višnje i kuhajte uz povremeno miješanje dok preljev lagano ne zavrije (oko 6-10 minuta za svježe višnje i 12-15 minuta za smrznute). Preljev treba biti zgusnut s mjehurićima, ne samo na rubovima, a zatim maknite s vatre.

Ohladite na sobnu temperaturu, zatim poklopite i čuvajte u hladnjaku u staklenoj posudi dok ne budete spremni za upotrebu. Dok odstoji još će se zgusnuti. Vaš preljev od višanja se može koristiti sljedećih tjedan dana ako ga čuvate u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo