Preljev od višanja pripremljen uz ovaj recept možete koristiti do tjedan dana, ako se pravilno skladišti. Pogledajte kako se priprema preljev od višanja.
Sastojci za preljev od višanja:
- 4 šalice trešanja (svježih ili smrznutih)
- 1/4 do 1/3 šalice vode
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice šećera
Upute za pripremu preljeva od višanja:
U srednju posudu dodajte vodu (upotrijebite 1/3 šalice za svježe višnje i 1/4 šalice vode za smrznute višnje). Umutite 1 žlicu kukuruznog škroba, 1 žlicu limunovog soka i 2 žlice šećera. Stavite na srednju vatru i neprestano miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Dodajte višnje i kuhajte uz povremeno miješanje dok preljev lagano ne zavrije (oko 6-10 minuta za svježe višnje i 12-15 minuta za smrznute). Preljev treba biti zgusnut s mjehurićima, ne samo na rubovima, a zatim maknite s vatre.
Ohladite na sobnu temperaturu, zatim poklopite i čuvajte u hladnjaku u staklenoj posudi dok ne budete spremni za upotrebu. Dok odstoji još će se zgusnuti. Vaš preljev od višanja se može koristiti sljedećih tjedan dana ako ga čuvate u hladnjaku.