Preljev od jagode za cheesecake jedan je od najpopularnijih preljeva koje morate pripremiti barem jednom uz cheesecake. Osim za cheesecake preljev od jagoda možete koristiti i na drugim desertima kao što su sladoled, kolači ili palačinke.
Za preljev od jagode za cheesecake potrebno vam je:
- 1 kg svježih jagoda
- pola šalice bijelog šećera
- 1 žličica vanilije
Preljev od jagoda za cheesecake priprema:
Za početak pripreme preljeva od jagode za cheesecake operite jagode i uklonite peteljke. Velike bobice prepolovite ili ih grubo nasjeckajte. Pomiješajte jagode, šećer i vaniliju u loncu.
Kuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. Smjesa će neko vrijeme cvrčati, ali tada će se početi stvarati sok. Nastavite miješati. Zgnječite nekoliko jagoda drvenom žlicom ili lopaticom otpornom na toplinu kako bi se dobio sirup.
Kuhajte dok se preljev od jagoda za cheesecake ne zgusne, oko 15 minuta. Preljev od jagoda za cheesecake je gotov.