Grah u konzervi zdrava je i jeftina namirnica savršena za brze vikend večere. Ali što je s tom mutnom, gustom tekućinom u kojoj je pakiran grah? Da, pomaže u očuvanju graha tijekom dugog roka trajanja, ali tekućina je uglavnom škrob i sol što može utjecati na teksturu ili okus gotovog jela. Zbog toga je važno znati kako provesti pravilno pranje graha.
Slijedite ove jednostavne korake da ocijedite i isperete grah kako bi bio spreman za tortilje, enchiladu i još mnogo toga. Evo kako izgleda pranje graha.
Osim ako vam recept ne kaže da grah iz konzerve držite u tekućini, trebali biste ocijediti svoju konzervu i dobro isprati grah prije upotrebe. To će poboljšati okus i teksturu vašeg jela. Ali kada to ne piše onda znate da trebate obaviti pranje graha.
Otvorite konzerve graha pomoću otvarača za konzerve. Od otvaranja limenke mogu ostati oštri rubovi. Budite oprezni kada skidate poklopac kako se ne biste porezali. Pažljivo bacite otvorenu limenku graha u cjedilo iznad sudopera i pustite da višak tekućine potpuno iscuri.
Ispirite hladnom vodom dok tekućina ne postane bistra. Može proći minuta dok voda ne postane bistra. Dobro protresite kako biste uklonili višak vode. Isprani grah sada je spreman za upotrebu u vašem receptu. To je sve što trebate znati o pranju graha.