Zamrzavanje smokvi je odličan način da produžite njihovu svježinu i uživate u njima tijekom cijele godine.
Prije zamrzavanja, odaberite zrele, ali čvrste smokve. Operite ih nježno pod mlazom hladne vode i osušite krpom.
Izbjegavajte zamrzavanje cijelih smokvi jer se tekstura može promijeniti. Umjesto toga, smokve narežite na polovine ili četvrtine, ovisno o veličini.
Ako želite ublažiti njihovu teksturu i osloboditi višak tekućine, kratko blanširajte smokve u kipućoj vodi, oko 30 sekundi, a zatim ih ohladite u ledenoj vodi.
Smokve složite u hermetički zatvorene plastične vrećice ili posude za zamrzavanje. Ostavite malo prostora za širenje tekućine tijekom zamrzavanja.
Smokve stavite u zamrzivač na najhladnije mjesto. Idealna temperatura za zamrzavanje je -18°C ili niže.
Koristite ih u smoothiejima, desertima ili kao dodatak raznim jelima. Slijedeći ove korake, možete uživati u okusu ljeta čak i kad smokve nisu u sezoni.