Budući da je bogat proteinima, povrtni rižoto pomaže u izgradnji vitkih mišića i daje vam vitkiji izgled. Protein u rižotu također vas čini sitima i ostavlja vas sitim dulje nakon obroka, pomažući vam da pobijedite glad.
Sastojci za povrtni rižoto:
- 1 žlica ulja
- 20 g maslaca
- 1 glavica luka nasjeckana
- 400g smrznutog miješanog povrća
- 400g riže
- 50ml bijelog vina po želji
- 4 šalice tekućeg temeljca od povrća, vrućeg
- 50g naribanog parmezana
- 1 prstohvat soli i papra
Priprema povrtnog rižota:
U tavi zagrijte ulje i maslac, pa na srednje jakoj vatri pržite luk oko 5 minuta. Dodajte smrznuto povrće i kuhajte još 3-5 minuta.
Dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta dok ne postane prozirna. Dodajte bijelo vino. Dodajte jednu kutlaču temeljca koji se kuha na štednjaku. Dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
Nastavite s ovim postupkom dok ne potrošite sav temeljac i dok riža ne bude tek kuhana. Trajat će oko 20-30 minuta.
Umiješajte parmezan, posolite i popaprite povrtni rižoto po ukusu.