Recept i priprema /

Povrtni rižoto predjelo ili lagano glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Imate vrt pun povrća pa ste se odlučili na pripremu povrtnog rižota. Donosimo brz, jednostavan i ukusan recept za pripremu povrtnog rižota.

1.9.2022.
13:17
Pixabay
VOYO logo

Budući da je bogat proteinima, povrtni rižoto pomaže u izgradnji vitkih mišića i daje vam vitkiji izgled. Protein u rižotu također vas čini sitima i ostavlja vas sitim dulje nakon obroka, pomažući vam da pobijedite glad.

Sastojci za povrtni rižoto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica ulja
  • 20 g maslaca
  • 1 glavica luka nasjeckana
  • 400g smrznutog miješanog povrća
  • 400g riže
  • 50ml bijelog vina po želji
  • 4 šalice tekućeg temeljca od povrća, vrućeg
  • 50g naribanog parmezana
  • 1 prstohvat soli i papra

Priprema povrtnog rižota:

U tavi zagrijte ulje i maslac, pa na srednje jakoj vatri pržite luk oko 5 minuta. Dodajte smrznuto povrće i kuhajte još 3-5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta dok ne postane prozirna. Dodajte bijelo vino. Dodajte jednu kutlaču temeljca koji se kuha na štednjaku. Dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

Nastavite s ovim postupkom dok ne potrošite sav temeljac i dok riža ne bude tek kuhana. Trajat će oko 20-30 minuta.

Umiješajte parmezan, posolite i popaprite povrtni rižoto po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo