Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Povrtna variva

Vegetarijanska povrtna variva savršena su za sve koji se žele hraniti zdravo, a i dalje uživati u čarima jesenskih variva. Donosimo ukusan recept za povrtno varivo koje vas neće ostaviti gladnima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Hladnije vrijeme zahtijeva toplije obroke, a ovo lagano povrtno varivo savršeno je za lagan ručak koji će oduševiti cijelu obitelj. Potrebno je svega 45 minuta da se pripremi povrtno varivo, a puno je korjenastog povrća i leće što ovo varivo čini super zasitnim.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusno povrtno varivo su:

3 žlice maslinovog ulja

1 žuti luk, narezan na kockice

1 šalica narezane mrkve

1 šalica narezanog celera

450 grama gljiva

6 režnjeva češnjaka

2 žličice suhe majčine dušice

1 žličica sušenog origana

½ žličice sušene kadulje

2 žlice brašna

¼ šalice balzamičnog octa

2 žlice soja umaka

500 grama žutog krumpira

1 šalica nekuhane crvene leće

1 konzerva umaka od rajčice

3 šalice juhe od povrća

2 lista lovora

Sol i svježe mljeveni papar

Kada pripremate povrtno varivo, najprije je potrebno zagrijati ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer zajedno s nekoliko prstohvata soli i papra. Kuhajte uz povremeno miješanje 8 minuta. Dodajte gljive, češnjak, majčinu dušicu, origano, kadulju i par prstohvata soli i papra. Kuhajte uz često miješanje 3-4 minute. Dodajte brašno i promiješajte. Kuhajte uz često miješanje 1 minutu. Umiješajte balzamični ocat i sojin umak, stružući ukusne komadiće s dna.

Dodajte krumpir, leću, umak od rajčice, juhu i lovorov list, zajedno s nekoliko prstohvata soli i papra. Pustite povrtno varivo da lagano kuha na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje da se leća ne zalijepi za tavu. Smanjite vatru i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok krumpir ne omekša. Začinite po ukusu solju i paprom. Ukrasite svježim peršinom i povrtno varivo poslužite uz pire krumpir.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike