Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Ideja i recept za ukusno povrtno varivo

Želite pripremiti zdrav i zasitan recept? Povrtno varivo je sve što vam treba. Donosimo ukusan i jednostavan recept za povrtno varivo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Hladnije vrijeme zahtijeva obilne obroke pune vitamina, a ovo lagano povrtno varivo savršeno je za laganu večeru koju će vas oduševiti. Povrtno varivo gotovo je za otprilike 45 minuta, a puno je korjenastog povrća i leće što ovo vegetarijansko povrtno varivo čini super zasitnim.

Sastojci potrebni da se pripremi povrtno varivo su:

3 žlice maslinovog ulja

luk, narezan na kockice

šalica narezane mrkve

šalica narezanog celera

400 grama gljiva, prepolovljenih

6 češnja češnjaka, tanko narezanog

2 žličice suhe majčine dušice

žličica sušenog origana

½ žličice sušene kadulje

2 žlice brašna

30 ml balzamičnog octa

2 žlice soja umaka

300 grama mladog žutog krumpira, prepolovljenog

140 grama nekuhane leće

240 grama pasirane rajčice

350 ml temeljca od povrća

2 lista lovora

sol i papar, po ukusu

Povrtno varivo priprema:

Kako biste pripremili povrtno varivo, najprije zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer zajedno s nekoliko prstohvata soli i papra. Kuhajte uz povremeno miješanje, oko 8 minuta. Dodajte gljive, češnjak, majčinu dušicu, origano, kadulju i par prstohvata soli i papra. Kuhajte uz često miješanje 3-4 minute. Dodajte brašno i promiješajte da se sve ravnomjerno oblije. Kuhajte uz često miješanje 1 minutu.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate povrtno varivo je umiješati balzamični ocat i sojin umak. Dodajte krumpir, leću, umak od rajčice, juhu i lovorov list, zajedno s nekoliko prstohvata soli i papra. Pustiti da lagano kuha na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje da se leća ne zalijepi za tavu. Smanjite vatru i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok krumpir ne omekša. Začinite po ukusu solju i paprom te poslužite povrtno varivo. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike