Ako pripremite povrće u fritezi na vrući zrak, ono će biti svježe, zdravo, neće se izgubiti apsolutno nimalo nutritivnih vrijednosti, a okusom će oduševiti svakoga.
Povrće u fritezi na vrući zrak priprema se tako da izrežete povrće, operete ga. U ladicu friteze nanesite sprej za kuhanje te stavite povrće. Malo sprejom našpricajte i hranu te ju začinite. Uključite najveću temperaturu na fritezi te nakon 10 minuta pomiješajte povrće. Za 20 minuta ono bi trebalo biti gotovo, no ako vam nije dovoljno hrskavo, ostavite ga još malo.
Ovako pripremljeno povrće u fritezi na vrući znak velika je prednost naspram spremanja u tavi jer je upola brže gotovo, a također je bez dodatnih ulja ili masnoća. Također, ne morate imati previše posla, osim pomiješati povrće. Za to vrijeme si možete pripremiti druga jela koja ćete poslužiti uz povrće u fritezi na vrući zrak.