Kuharica /

Poriluk varivo obogaćeno kobasicom

Image

Poriluk varivo obogaćeno kobasico idelno je varivo za ručak. Donosimo vam recept za pripremu jela poriluk varivo s kobasicom.

23.8.2021.
16:21
VOYO logo

Poriluk varivo s kobasicom neka pronađe mjesto na vašem jelovniku. Varivo od porikula upotpunjeno kobasicom potpuno je jelo i možete ga poslužiti kao glavno jelo.

Za pripremu jela poriluk varivo s kobasicom trebaju vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice ulja
  • 250 g kobasice
  • 4 srednja poriluka
  • 2-3 mrkve
  • 3 grančice svježeg timijana
  • 5 krumpira
  • 6 šalica temeljca za juhu
  • sol i papar

Poriluk varivo s kobasicom priprema:

U lonocu zagrijete žlicu ulja i dodajte narezanu kobasicu. Kobasicu usitnite vilicom i kratko pirjajte. Nakon što je gotova izvadite je sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lonac dodajte žlicu ulja, narezani poriluk, mrkvu i majčinu dušicu. Sve pirjajte oko pet minuta dok ne omekša.

Dodajte krumpir narezan na kockice i ulijte temeljac. Sve promiješajte i neka juha zakuha. Kuhajte još 15-ak minuta na laganoj vatri.

Štapnim mikserom izmiksajte juhu i dodajte vodu ili vrhnje do željene gustoće. Dodajte kobasicu koju ste prepržili.

Sve začinite sa soli i paprom. Poriluk varivo s kobasicom je gotovo i možete ga poslužiti ukrašenog s peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo