Kako pripremiti poriluk varivo bez zaprške?
Za ovo lagano poriluk varivo bez zaprške najbolje je upotrijebiti povrće iz kasnog proljeća i ranog ljeta, poput poriluka, krumpira, češnjaka i špinata. Ovo poriluk varivo možete poslužiti samostalno ili uz hrskavi kruh.
Sastojci potrebni da se pripremi poriluk varivo bez zaprške su:
1 žlica maslinovog ulja
200 grama kobasice
250 grama nasjeckanog poriluka, dobro ispranog
4 češnja češnjaka, tanko narezana
Sol i papar, po ukusu
120 ml suhog bijelog vina
450 grama mladog krumpira, prepolovljenog i tanko narezanog
450 ml pileće juhe
200 grama špinata, očišćenog i nasjeckanog
1 vezica mladog luka, narezanog na ploške
1 limenka graha od 400 grama
30 grama nasjeckanog svježeg začinskog bilja, kao što su kopar, vlasac ili peršin
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili ovo poriluk varivo bez zaprške je zagrijati ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasicu i poriluk i kuhajte uz povremeno miješanje i mrvljenje kobasice drvenom kuhačom dok poriluk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i sol i miješajte dok poriluk varivo bez zaprškke ne zamiriše, oko 20 sekundi. Dodajte vino, poklopite i pustite da zavrije na jakoj vatri.
Otklopite poriluk varivo bez zaprške i kuhajte dok vino gotovo ne ispari, oko 4 minute. Dodajte krumpir i juhu te poklopite i pustite da zavrije. Umiješajte špinat i mladi luk i kuhajte poklopljeno dok krumpir ne omekša, oko 5 minuta. Maknite s vatre i umiješajte grah. Pokrijte i ostavite stajati 1 minutu. Ovaj recept za poriluk varivo bez zaprške je gotov i varivo je spremno za posluživanje!
403 Forbidden