Recept i priprema /

Kako pripremiti varivo od poriluka bez zaprške?

Image
Foto: Pixabay

Varivo od poriluka izvrsno je kasne proljetne dane jer svo potrebno povrće za varivo je u sezoni. Kako napraviti zdravi poriluk varivo bez zaprške?

8.4.2022.
13:17
Pixabay
VOYO logo

Za ovo lagano poriluk varivo bez zaprške upotrijebite poriluka u kombinaciji s krumpirom, češnjaka i špinata. Izvrsna stvar u vezi ovog variva od poriluka jest što možete iskoristiti povrće koje je pri ruci.

Sastojci potrebni za ovo poriluk varivo bez zaprške su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • 2 kobasice
  • 2 nasjeckana poriluka
  • 4 češnja češnjaka
  • sol
  • šalica suhog bijelog vina
  • 1/2 kg mladog krumpira
  • 4 šalice pileće juhe
  • 20 dkg špinata
  • mladi luk
  • 20 dk graha
  • ½ šalice nasjeckanog svježeg začinskog bilja

Kako pripremiti varivo od poriluka bez zaprške:

Poriluk varivo bez zaprške izuzetno je jednostavno za pripremiti. Zagrijte ulje tavi na srednjoj vatri. Dodajte kobasicu i poriluk i pržite, povremeno miješajući i mrvivši kobasicu drvenom kuhačom, dok poriluk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i sol i miješajte dok ne zamiriše, oko 20 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poriluk varivo bez zaprške dodajte vino, poklopite i kuhajte na jakoj vatri. Otkrijte i kuhajte dok vino gotovo ne ispari, oko 4 minute. Dodajte krumpir i juhu te poklopite i pustiti da prokuha. Umiješajte špinat i mladi luk i kuhajte poklopljeno dok krumpir ne omekša, oko 5 minuta. Maknite s vatre i umiješajte grah. Pokrijte i ostavite da odstoji minutu. Poriluk varivo bez zaprške već je gotovo i spremno za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo