Pole od krumpira samo je jedan od načina kako možete pripremiti krumpir. Krumpir se najčešće priprema kao prilog, ali može se poslužiti i kao glavno jelo uz salatu. Kako pripremiti pole od krumpira?
Sastojci za pole od krumpira:
- 2-3 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 4 krumpira za pečenje
Pole od krumpira priprema:
Kako biste pripremili ukusne pole od krumpira, najprije je potrebno pripremiti pećnicu za pečenje pa je zagrijte na otprilike 200 stupnjeva Celzijevih.
Lim za pečenje na koji ćete smjestiti pole od krumpira obložite papirom za pečenje. Prelijte obložen lim za pečenje maslinovim uljem i pospite ga solju.
Nakon što ste krumpire prethodno skuhali u kipućoj vodi, ostavite ih da se ohlade, nakon čega ih prepolovite po dužini.
Oguljene i prerezane pole od krumpira sa svih strana premažite maslinovim uljem i posolite te stavite prerezanom stranom prema dolje na obložen lim za pečenje. Krumpir dodatno posolite, a možete po želji koristiti i neke druge začine.
Pole od krumpira potrebno je peći na 200 stupnjeva Celzijevih otprilike 30 do 40 minuta. Jesu li pole gotove, možete provjeriti vilicom.