Pohani svinjski kare jedan je od onih klasičnih nedjeljnih ručkova koji su svima najdraži. U kombinaciji sa ukusnim pire krumpirom, pohani svinjski kare neizmjerno je dobrog okusa.
Pohani svinjski kare sastojci:
- 700 g svinjskog karea
- 3 jaja
- 90 g oštrog brašna
- 90 g krušnih mrvica
- sol
Pohani svinjski kare recept:
Svinjski kare istucite i začinite sa soli. Nakon toga, pripremite ostale sastojke kako bi mogli panirati svinjski kare.
U jedan tanjur sipajte oštro brašno, u drugi razmutite jaja koja ćete malo posoliti, a u treći krušne mrvice. Sada svinjski kare prekrijte brašnom, zatim ga umočite u jaja i na kraju ga obilno prekrijte krušnim mrvicama.
Panirani svinjski kare pecite na zagrijanom ulju sve dok ne poprime zlatnu boju. Nakon što pohani svinjski kare maknete sa vatre stavite ga na papirnati ručnik da bi se upio višak masnoće.