Začini i bilje poput ploda komorača nude okus, aromu i potencijalne zdravstvene prednosti. Bez obzira koristite li plod komorača za kiseljenje povrća, začinjanje kobasica ili začinjavanje variva, ove aromatične sjemenke mogu unaprijediti najosnovnije recepte. Osim toga, plodovi komorača nude vitamine, minerale i vlakna, tako da se možete osjećati dobro ako ih uključite u svoj tjedni plan obroka.
Plod komorača bere se iz cvjetova biljke i potom suši. Imaju tendenciju da budu blijedozelene sjemenke ovalnog oblika. Poput lukovice komorača, imaju sladak okus nalik na sladić koji jelima može dati zemljani, slatkasti okus, a posebno se dobro slažu s plodovima mora i svinjetinom.
No, kako iskoristiti plod komorača u kuhinji? S profilom okusa koji je osebujan i zeljast, plod komorača je svestran začin koji se može koristiti kao začin za riblje filete, pizze ili variva s kobasicama i keljom. Osim toga, plod komorača možete dodati preljevima za salate kako biste pružili salatama ukusnu aromu koju plod komorača pruža.