Ukoliko niste znali pljeskavice od puretine mogu biti sočne i ukusne sada je vrijeme da ih isprobate! Tajna je u vrsti mesa koju koristite i u sastojcima koje dodajete u smjesu. Kako pripremiti pljeskavice od puretine?
Sastojci za pljeskavice od puretine:
- 500 g mljevenih purećih bataka
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica senfa
- 1 žličica košer soli
- ¼ žličice crnog papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica dimljene paprike
- 60 g nasjeckanog svježeg peršina
- 4 žlice maslinovog ulja za prženje
Kako se pripremaju pljeskavice od puretine?
U srednjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim ulja za početak pripreme pljeskavica od puretine. Mokrim rukama radi lakšeg rukovanja oblikujte smjesu u četiri pljeskavice debljine 2 cm. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte pljeskavice od puretine i pecite dok ne porumene i ne budu ispečene, oko 5 minuta po strani. Poslužite pljeskavice od puretine odmah.