Riblji specijaliteti /

Riba u pivskom tijestu savršeno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pripremite ribu na nešto drugačiji način, pripremite je u pivskom tijestu. Saznajte kako se priprema pivsko tijesto za ribu.

17.12.2021.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Riba se može pripremiti na različite načine, a jedan od njih je riba u pivskom tijestu. Najprije pripremite pivsko tijesto za ribu u kojem ćete panirati ribu. Recept za pripremu pivskog tijesta za ribu je jednostavana, a baza je pivo.

Sastojci za pivsko tijesto s ribom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 bijele ribe
  • žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • šalica brašna
  • žlica češnjaka u prahu
  • žlica paprike
  • 2 žličice soli
  • jaje
  • 1 1/3 šalice piva
  • ulje

Postupak pripreme pivskog tijesta za ribe:

Dodajte ulje u veliki lonac ili fritezu. Zagrijte ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu ribu narežite na štapiće. Osušite papirnatim ručnicima i začinite soli i paprom.

Za pivsko tijesto pjenasto umutite brašno, češnjak u prahu, papriku i začinjenu sol. Umiješajte lagano umućeno jaje, pa postupno umiješajte pivo dok se tijesto ne formira i više ne postane grudasto.

Brzo umočite ribu po komad u tijesto, a zatim stavite u vruće ulje. Kuhajte 3 do 4 minute ili dok riba ne dobije lijepu zlatnu boju. Ocijedite na rešetki i uživajte dok je vruće!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo