Kuharica /

Pita od tikvica i sira sa gotovim korama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti pitu od tikvica i sira sa gotovim korama? Pita od tikvica i sira sa gotovim korama može se pripremiti bez puno muke. Ovdje pronađite recept za pitu od tikvica i sira sa gotovim korama.

4.8.2023.
15:28
Pixabay
VOYO logo

Naribane tikvice, sir, malo grčkog jogurta, maslinovo ulje i malo aroma sve je što vam treba da pripremite nadjev za pitu od tikvica i sira s gotovim korama.

Sastojci za pripremu pite od tikvica i sira sa gotovim korama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg tikvica izrezati na kolutove
  • 200 g izmrvljenog grčkog feta sira
  • 200 g ricotta sira
  • 60 ml grčkog jogurta
  • 30 g sušene metvice
  • svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • morska sol
  • 30 g brašna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • pakiranje gotovih kora

Pomiješajte fetu, ricottu i jogurt dok se dobro ne sjedine. Pospite sušenom metvicom i crnim paprom, dobro promiješajte i ostavite sa strane. U drugu veću zdjelu dodajte tanke okrugle kriške tikvica, pospite ih soli i brašnom i dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 190°C. Lagano premažite uljem duboku okruglu posudu za pečenje. Stavite najmanje 5 listova tijesta u posudu.

Stavite otprilike jednu trećinu tikvica na dno posude, počevši od ruba prema sredini. Obilno posipajte jednom trećinom smjese sira i jogurta. Dodajte preostale tikvice, sir i ponovite slojeve. Pokrijte vrh pite s 3 lista i premažite svaki maslinovim uljem. Spojite gornji i donji sloj tijesta i zarolajte ga zajedno kako biste oblikovali prsten ili rub unutar posude oko opsega pite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premažite vrh kao i rub maslinovim uljem. Stavite pitu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 45 do 50 minuta dok tijesto ne porumeni, a vrh se ne stegne i lijepo porumeni. Izvadite pitu od tikvica i sira sa gotovim korama iz pećnice, ostavite da se ohladi 30 minuta i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo