Naribane tikvice, sir, malo grčkog jogurta, maslinovo ulje i malo aroma sve je što vam treba da pripremite nadjev za pitu od tikvica i sira s gotovim korama.
Sastojci za pripremu pite od tikvica i sira sa gotovim korama:
- 1 kg tikvica izrezati na kolutove
- 200 g izmrvljenog grčkog feta sira
- 200 g ricotta sira
- 60 ml grčkog jogurta
- 30 g sušene metvice
- svježe mljeveni crni papar po ukusu
- morska sol
- 30 g brašna
- 50 ml maslinovog ulja
- pakiranje gotovih kora
Pomiješajte fetu, ricottu i jogurt dok se dobro ne sjedine. Pospite sušenom metvicom i crnim paprom, dobro promiješajte i ostavite sa strane. U drugu veću zdjelu dodajte tanke okrugle kriške tikvica, pospite ih soli i brašnom i dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 190°C. Lagano premažite uljem duboku okruglu posudu za pečenje. Stavite najmanje 5 listova tijesta u posudu.
Stavite otprilike jednu trećinu tikvica na dno posude, počevši od ruba prema sredini. Obilno posipajte jednom trećinom smjese sira i jogurta. Dodajte preostale tikvice, sir i ponovite slojeve. Pokrijte vrh pite s 3 lista i premažite svaki maslinovim uljem. Spojite gornji i donji sloj tijesta i zarolajte ga zajedno kako biste oblikovali prsten ili rub unutar posude oko opsega pite.
Premažite vrh kao i rub maslinovim uljem. Stavite pitu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 45 do 50 minuta dok tijesto ne porumeni, a vrh se ne stegne i lijepo porumeni. Izvadite pitu od tikvica i sira sa gotovim korama iz pećnice, ostavite da se ohladi 30 minuta i poslužite.