Recept i priprema /

Pita od badema za druženje uz kavu ili čaj

Image

Pita od badema u kombinaciji sa cimetom je savršena za popodnevna druženja. Kako se priprema pita od badema?

9.7.2022.
15:35
VOYO logo

Pita od badema je jako ukusna kada se kombinira sa mljevenim cimetom. Ako volite bademe, ova pita od badema će vas se sigurno dojmiti.

Tijesto za pitu od badema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g brašna
  • žličica praška za pecivo
  • žlica šećera
  • maslac
  • žumanjak
  • 50 g pekmeza od marelice

Nadjev za pitu od badema:

  • 250 g šećera
  • 300 g mljevenih badema
  • 70 g čokolade za kuhanje
  • 3 jaja

Pita od badema priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi napravili tijesto za pitu od badema, pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim dodajte maslac narezan na listiće, žumanjak i pekmez od marelice. Sve navedene sastojke dobro povežite pa izmijesite tijesto. Tijesto zatvorite u plastičnu posudu i stavite ga u hladnjak na sat vremena.

Priprema kreme započinje odvajanjem bjelanjaka od žutanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte bademe. Dobro promiješajte pa naribajte čokoladu za kuhanje. Na kraju, u smjesu sa žutanjcima dodajte snijeg koji ste prije pripremili pa još jedanput sve dobro promiješajte da bi se smjese spojile.

Tijesto koje ste stavili u hladnjak prepolovite na pola. Jedna će polovina poslužiti za donju koru pite, a druga će prekriti nadjev. Nadjev ravnomjerno rasporedite i gornju koru probodite vilicom nekoliko puta. Pita od badema peče se 20 – 30 min na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo