Pita od badema je jako ukusna kada se kombinira sa mljevenim cimetom. Ako volite bademe, ova pita od badema će vas se sigurno dojmiti.
Tijesto za pitu od badema:
- 250 g brašna
- žličica praška za pecivo
- žlica šećera
- maslac
- žumanjak
- 50 g pekmeza od marelice
Nadjev za pitu od badema:
- 250 g šećera
- 300 g mljevenih badema
- 70 g čokolade za kuhanje
- 3 jaja
Pita od badema priprema:
Da bi napravili tijesto za pitu od badema, pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim dodajte maslac narezan na listiće, žumanjak i pekmez od marelice. Sve navedene sastojke dobro povežite pa izmijesite tijesto. Tijesto zatvorite u plastičnu posudu i stavite ga u hladnjak na sat vremena.
Priprema kreme započinje odvajanjem bjelanjaka od žutanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte bademe. Dobro promiješajte pa naribajte čokoladu za kuhanje. Na kraju, u smjesu sa žutanjcima dodajte snijeg koji ste prije pripremili pa još jedanput sve dobro promiješajte da bi se smjese spojile.
Tijesto koje ste stavili u hladnjak prepolovite na pola. Jedna će polovina poslužiti za donju koru pite, a druga će prekriti nadjev. Nadjev ravnomjerno rasporedite i gornju koru probodite vilicom nekoliko puta. Pita od badema peče se 20 – 30 min na 180 stupnjeva Celzijevih.