Pirjana pileća prsa dobar su izbor za ručak kada želite napraviti nešto malo drugačije. Pirjana pileća prsa mogu se poslužiti sa pire krumpirom, kuhanim povrćem i različitim umacima.
Pirjana pileća prsa sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- glavica luka
- ulje
- sol
- papar
Pirjana pileća prsa priprema:
Pileća prsa izrežite na šnicle pa ih istucite ako je potrebno. Pileća prsa marinirajte soli i paprom. Ostavite ih u hladnjaku minimalno 4 sata, a idealno bi bilo tijekom noći.
U tavu ulijte ulje i pustite da se zagrije. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk pa ga pržite dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte pileća prsa i kratko iz zapecite sa svake strane. Sada dodajte vodu i pustite da se sve to pirja. Prema potrebi dodavati još vode dok pileća prsa ne budu mekana.