Pire od kestena dobar je izvor vlakana i ima nisko zasićene masti. Kako napraviti pire od kestena?
Za pripremu pirea od kestena potrebno je:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 350 g oguljenih i pečenih kestena
- 350 ml vode
- 90 g šećera
- 1 mahuna vanilije, razdijeljena
Pire od kestena možete napraviti u 2 jednostavna koraka:
Stavite pečen kestene u lonac s vodom, šećerom i vaniliju. Miješajte na srednje jakoj vatri dok se šećer ne otopi i zatim pirjajte 25 minuta. Ohladite, izvadite vaniliju i ocijedite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kestene i 2 žlice sirupa (javorov) obradite kuhačom dok ne postane glatko. Dodajte još malo sirupa da dobijete pastu. Zatvorite u steriliziranu staklenku i pire od kestena je spreman.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa