Prilog /

Pire od bundeve i batata savršen spoj jesenskih okusa u jednom prilogu

Image
Foto: Pixabay

Uplovite u jesensko vrijeme s prilogom koji će vas oduševiti teksturom i savršenim spojem jesenskih okusa. Isprobajte ovaj jedinstveni recept za pire od bundeve i batata.

15.3.2023.
12:21
Pixabay
VOYO logo

Pire od bundeve i batata savršen je prilog uz mesna, riblja, ali i vegetarijanska jela. Kako se radi kremasti, savršen pire od bundeve i batata opisano je u receptu.

Saznajte koji su vam to sastojci potrebni za pripremu kremastog pirea od bundeve i batata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g bundeve (oljuštene i izrezane na kockice)
  • 500 g batata (oguljenog i izrezanog na kockice)
  • 1 žličica maslaca
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • ¼ žličice đumbira u prahu
  • Sol i papar po ukusu

Postupak za pripremu pirea od bundeve i batata:

  1. Izrezanu bundevu na kockice zajedno sa batatom stavite u lonac s vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta.
  2. Ocijedite vodu i stavite kuhanu bundevu i batat u veliku zdjelu.
  3. Dodajte maslac, med, cimet, muškatni oraščić i đumbir u prahu.
  4. Pomoću štapnog miksera ili blendera, miksajte kuhano povrće i začine sve dok ne dobijete glatku teksturu bez grudica.
  5. Prema vlastitom ukusu i želji dodajte sol i papar.

Pire od bundeve i batata idealan je prilog uz razna jela poput piletine, puretine, svinjetine ili janjetine. Uživajte u jesenskom okusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo