Pire od bundeve i batata savršen spoj jesenskih okusa u jednom prilogu
Pire od bundeve i batata savršen je prilog uz mesna, riblja, ali i vegetarijanska jela. Kako se radi kremasti, savršen pire od bundeve i batata opisano je u receptu.
Saznajte koji su vam to sastojci potrebni za pripremu kremastog pirea od bundeve i batata:
500 g bundeve (oljuštene i izrezane na kockice)
500 g batata (oguljenog i izrezanog na kockice)
1 žličica maslaca
1 žličica meda
1 žličica cimeta
¼ žličice muškatnog oraščića
¼ žličice đumbira u prahu
Sol i papar po ukusu
Postupak za pripremu pirea od bundeve i batata:
Izrezanu bundevu na kockice zajedno sa batatom stavite u lonac s vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta.
Ocijedite vodu i stavite kuhanu bundevu i batat u veliku zdjelu.
Dodajte maslac, med, cimet, muškatni oraščić i đumbir u prahu.
Pomoću štapnog miksera ili blendera, miksajte kuhano povrće i začine sve dok ne dobijete glatku teksturu bez grudica.
Prema vlastitom ukusu i želji dodajte sol i papar.
Pire od bundeve i batata idealan je prilog uz razna jela poput piletine, puretine, svinjetine ili janjetine. Uživajte u jesenskom okusu.