Pinjoli recepti / Tostirani pinjoli za međuobrok, a pečene gljive s pinjolima za ručak

Image
Foto: Pixabay

Recepti s pinjolima su brojni i različiti. Donosimo recepte za tostirane pinjole i pečene gljive s pinjolima.

8.4.2022.
9:36
Pixabay
VOYO logo

Ako tražite način da svojim jelima dodate malo hrskavosti, pogedajte ove jednostavne recepte za pinjole. Napravite tostirane pinjole, odličan su izbor za međuobrok bogat proteinima. Pečene gljive s pinjolima odličan su izbor za glavno jelo za ručak. Recepti za pripremu tostiranih pinjola i pečenih gljiva s pinjolima su jednostavni i brzi.

Tostirani pinjoli su jedan od kraćih recepta za pinjole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica sirovih pinjola

Kako pripremiti tostirane pinjole:

Stavite pinjole u suhu tavu, rasporedite pinjole jedan do drugoga, odnosno u jednom sloju. Uključite vatru na srednje nisku i pržite dok ne poprime miris i zlatno smeđu boju, držeći ih u pokretu. Miješajte često ili neprestano. Kad porumene, odmah ih prebacite na tanjur kako biste zaustavili spriječili zagorijevanje. Prženi pinjoli su gotovi, ostavite ih da se ohladi i poslužite kao grickalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan pinjoli recept jesu pečene gljive s pinjolima. Evo što će vam trebati:

  • 50 dkg gljiva, prepolovljene na četvrtine
  • žlica maslinovog ulja
  • sol i papar, po ukusu
  • žlica pinjola
  • žlica svježeg peršina, nasjeckanog
  • sok limuna

Kako pipremiti pečene gljive s pinjolima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite gljive na lim za pečenje obložen papirom za pečenje radi lakšeg čišćenja. Pokapajte gljive maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Pecite gljive u pećnici 25 minuta, miješajući nakon 15 minuta, dok ne postanu tamnosmeđe. Prebacite gljive u zdjelu za posluživanje. Pomiješajte s pinjolima, peršinom i limunovim sokom. Kušajte i po potrebi posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo