Glavno jelo /

Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima

Image

Bijeli umak od šampinjona s pilećim prsima daje savršeno glavno jelo. Kako pripremiti jelo piletina u bijelom umaku sa šampinjonima?

25.8.2021.
13:50
VOYO logo

Pileća prsa mogu se pripremiti na različite načine s različitim umacima. Jeste li probali jelo piletina u bijelom umaku sa šampinjonima?

Ovo jelo se jednostavno i brzo priprema, a idealno je za sve prigode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu jelapiletina u bijelom umaku sa šampinjonima trebaju vam sljedeći sastojci:

  • žlica biljnog ulja
  • 2 pileća prsa
  • 15 dkg dimljene slanine
  • glavica luka
  • 20 dkg šampinjona
  • prstohavt suhog začinskog bilja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dkg maslaca
  • 2.5 dcl kiselog vrhnja
  • 2.5 dcl bijelog vina

Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi na ulju pržite slaninu kada je gotova maknite je na tanjur.

Narežite piletinu na komadiće, začinite sa soli i paprom, te stavite peći dok ne porumeni. Pecite je sa svih strana.

Kada je piletina pečena, stavite je na tanjur sa slaninom.

U tavu stavite maslac i kada se otopi dodajte nasjeckani luk koji ste začinili sa sol i paprom. Pržite oko 4 minute i dodajte češnjak. Kuhajte oko minute te dodjate gljive koje ste narezali na ploške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 4 minute dodajte začinsko bilje i prelijte vinom. Vratite piletinu i slaninu na tavu, kuhajte oko 4 minute na laganoj vatri.

Na kraju dodajte vrhnje i dinstaje oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima je gotova, poslužite je s prilogom prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo