Pileća prsa mogu se pripremiti na različite načine s različitim umacima. Jeste li probali jelo piletina u bijelom umaku sa šampinjonima?
Ovo jelo se jednostavno i brzo priprema, a idealno je za sve prigode.
Za pripremu jelapiletina u bijelom umaku sa šampinjonima trebaju vam sljedeći sastojci:
- žlica biljnog ulja
- 2 pileća prsa
- 15 dkg dimljene slanine
- glavica luka
- 20 dkg šampinjona
- prstohavt suhog začinskog bilja
- 2 češnja češnjaka
- 2 dkg maslaca
- 2.5 dcl kiselog vrhnja
- 2.5 dcl bijelog vina
Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima priprema:
Na tavi na ulju pržite slaninu kada je gotova maknite je na tanjur.
Narežite piletinu na komadiće, začinite sa soli i paprom, te stavite peći dok ne porumeni. Pecite je sa svih strana.
Kada je piletina pečena, stavite je na tanjur sa slaninom.
U tavu stavite maslac i kada se otopi dodajte nasjeckani luk koji ste začinili sa sol i paprom. Pržite oko 4 minute i dodajte češnjak. Kuhajte oko minute te dodjate gljive koje ste narezali na ploške.
Nakon 4 minute dodajte začinsko bilje i prelijte vinom. Vratite piletinu i slaninu na tavu, kuhajte oko 4 minute na laganoj vatri.
Na kraju dodajte vrhnje i dinstaje oko 10 minuta.
Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima je gotova, poslužite je s prilogom prema izboru.