Kako se priprema piletina s pancetom alla saltimbocca? Pokušajte pripremiti ovu piletinu s pancetom alla saltimbocca i znat ćete zašto ga zovu saltimbocca - talijanski za 'skok u usta'. Kao da vam iskače s tanjura.
Sastojci za piletinu s pancetom alla saltimbocca:
Sol i papar
Za piletinu s pancetom alla saltimbocca:
1 Pileća prsa, razrezati na uzdužne komade
2 žličice soli
2 žličice crnog papra
2 žličice granuliranog češnjaka
1 hrpa kadulje, listovi stabljike
1 kilogram mesne slanine
Umak:
1/4 šalice svakog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, balzamičnog octa, senfa, majoneze ili grčkog jogurta
1 žlica meda od bagrema
2 režnja češnjaka, naribana ili zalijepljena
Kako se priprema piletina s pancetom alla saltimbocca?
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Začinite piletinu solju i paprom, a na svaki komad piletine posložite veliki list kadulje ili 2 srednja lista i pažljivo zamotajte piletinu sa slaninom kako bi piletinu cijelu ravnomjerno prekrili slaninom. Posložite na tepsiju s prorezima ili pleh obložen rešetkom. Pecite 1 rešetku iznad središta oko 30 minuta dok slanina ne postane jako hrskava i piletina potpuno pečena.
U zdjeli pomiješajte sastojke za umak i podijelite u manje posude kao sosove.
Uz piletinu poslužite sosove zajedno s jabukom ili celerom. Piletina s pancetom alla saltimbocca je gotova i spremna za jesti.