Kuharica / Recept za ukusnu, sočnu i mekanu piletinu pečenu u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Postoji stotine načina za pripremiti piletinu, no ništa nije ravno piletini pečenoj u pećnici. Kako se priprema ukusna i mekana piletina pečena u pećnici?

1.4.2022.
13:07
Pixabay
VOYO logo

Piletina pečena u pećnici je najlakši način da vaša piletina bude sočna, mekana i ukusna, a korica hrskava. Osim toga, pripremiti piletinu u pećnici nije zahtjevno poput nekih drugih načina za pripremu piletine.

Sastojci potrebni da se pripremu jela piletina pečena u pećnici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća prsa bez kostiju i bez kože
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice slatke mljevene paprike

Kako bi se pripremila piletina pečena u pećnici, najprije je potrebno začiniti piletinu. Napunite veliku zdjelu s 1 litrom tople vode i 1/4 šalice soli. Miješajte dok se većina soli ne upije. Dodajte pileća prsa i ostavite da odstoje u smjesi 15 minuta. Nakon toga zagrijte pećnicu na 230°C.

Stavite pileća prsa u jednom sloju u veliku posudu za pečenje. Premažite s obje strane maslinovim uljem. U zasebnoj maloj posudi umutite sol, papar, češnjak u prahu i papriku dok se ne sjedine. Zatim smjesu ravnomjerno pospite po piletini s obje strane. Pecite 15-18 minuta, odnosno dok piletina ne bude pečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je piletina pečena u pećnici gotova, izvadite posudu iz pećnice, premjestite piletinu na čisti tanjur i prekrijte tanjur aluminijskom folijom. Ostavite piletinu da odstoji barem 5-10 minuta. Piletina pečena u pećnici je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo