Kulinarski recepti / Pileći ražnjići sa povrćem

Image
Foto: Pixabay

Dosadili su vam monotoni i uvijek isti načini pripreme piletine? Zašto ne biste napravili pileće ražnjiće sa povrćem? Evo kako se rade jednostavni pileći ražnjići s povrćem.

9.4.2022.
13:28
Pixabay
VOYO logo

Pileći ražnjići klasična su opcija ljetne večere. Ovi pileći ražnjići sa povrćem napravljeni su od marinirane piletine i šarenog povrća, sve narezano na ražnjiće i prženo do savršenstva. Sastojci potrebni da se naprave ovi pileći ražnjići sa povrćem.

  • Pola kilograma pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/3 šalice sojinog umaka
  • 1/4 šalice meda
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 2 male tikvice
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Pileći ražnjići sa povrćem se pripremaju tako da u veliku zdjelu stavite maslinovo ulje, soja umak, med, češnjak te sol i papar. Smjesu u posudi umutite da se sjedini. U zdjelu dodajte piletinu, papriku, tikvice i crveni luk. Baciti da se premaže u marinadi. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 1 sat, ili do 8 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su se pileći ražnjići sa povrćem marinirali, vrijeme je za roštiljanje. Zagrijte roštilj srednje jakoj vatri. Pileći ražnjići sa povrćem trebaju se peći 5-7 minuta sa svake strane ili dok piletina ne bude pečena. Nakon 5 do 7 minuta, pileći ražnjići sa povrćem su gotovi i trebali bi biti spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo