Pileći ražnjići klasična su opcija ljetne večere. Ovi pileći ražnjići sa povrćem napravljeni su od marinirane piletine i šarenog povrća, sve narezano na ražnjiće i prženo do savršenstva. Sastojci potrebni da se naprave ovi pileći ražnjići sa povrćem.
- Pola kilograma pilećih prsa bez kostiju i kože
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/3 šalice sojinog umaka
- 1/4 šalice meda
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 male tikvice
- 1 crveni luk
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Pileći ražnjići sa povrćem se pripremaju tako da u veliku zdjelu stavite maslinovo ulje, soja umak, med, češnjak te sol i papar. Smjesu u posudi umutite da se sjedini. U zdjelu dodajte piletinu, papriku, tikvice i crveni luk. Baciti da se premaže u marinadi. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 1 sat, ili do 8 sati.
Kada su se pileći ražnjići sa povrćem marinirali, vrijeme je za roštiljanje. Zagrijte roštilj srednje jakoj vatri. Pileći ražnjići sa povrćem trebaju se peći 5-7 minuta sa svake strane ili dok piletina ne bude pečena. Nakon 5 do 7 minuta, pileći ražnjići sa povrćem su gotovi i trebali bi biti spremni za posluživanje. Dobar tek!