Kuharica /

Pileći bataci u umaku od rajčice - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Meso pilećih bataka savršeno se upija u bogati umak od rajčice. Kako pripremiti pileće batake u umaku od rajčice?

8.4.2023.
14:52
Pixabay
VOYO logo

Umak od rajčice ima puno hranjivih sastojaka, a savršeno se slaže s piletinom. Pripremite ukusno glavno jelo za svoje ukućane, pripremite pileće batke u umaku od rajčice.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća batka
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 1 limenka pelata rajčica
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • Sol i papar po ukusu
  • Maslinovo ulje

Za pripremu pilećih bataka u umaku od rajčice, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, te pirjajte dok ne postane staklast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte koncentrat od rajčice i pirjajte još minutu. Dodajte pelate rajčice, temeljac, bosiljak i origano. Posolite i popaprite po ukusu.

Ostavite umak od rajčice za pileće batake da se krčka dok se ne zgusne, oko 10-15 minuta. U međuvremenu pripremite pileće batake tako da ih posolite i popaprite po ukusu, te stavite u pećnicu na pečenje oko 30-35 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.

Izvadite pileće batake iz pećnice i stavite ih u tavu s umakom od rajčice. Prelijte umakom i pustite da se još krčka 5-10 minuta dok se umak lijepo ne upije u meso.

Pileće batake u umaku od rajčice poslužite tople uz tjesteninu ili rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo