Kuharica / Pileći bataci u umaku od rajčice - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Meso pilećih bataka savršeno se upija u bogati umak od rajčice. Kako pripremiti pileće batake u umaku od rajčice?

8.4.2023.
14:52
Pixabay
VOYO logo

Umak od rajčice ima puno hranjivih sastojaka, a savršeno se slaže s piletinom. Pripremite ukusno glavno jelo za svoje ukućane, pripremite pileće batke u umaku od rajčice.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća batka
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 1 limenka pelata rajčica
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • Sol i papar po ukusu
  • Maslinovo ulje

Za pripremu pilećih bataka u umaku od rajčice, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, te pirjajte dok ne postane staklast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte koncentrat od rajčice i pirjajte još minutu. Dodajte pelate rajčice, temeljac, bosiljak i origano. Posolite i popaprite po ukusu.

Ostavite umak od rajčice za pileće batake da se krčka dok se ne zgusne, oko 10-15 minuta. U međuvremenu pripremite pileće batake tako da ih posolite i popaprite po ukusu, te stavite u pećnicu na pečenje oko 30-35 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite pileće batake iz pećnice i stavite ih u tavu s umakom od rajčice. Prelijte umakom i pustite da se još krčka 5-10 minuta dok se umak lijepo ne upije u meso.

Pileće batake u umaku od rajčice poslužite tople uz tjesteninu ili rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo