Umak od rajčice ima puno hranjivih sastojaka, a savršeno se slaže s piletinom. Pripremite ukusno glavno jelo za svoje ukućane, pripremite pileće batke u umaku od rajčice.
Sastojci:
- 4 pileća batka
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- 1 limenka pelata rajčica
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1/2 žličice sušenog origana
- Sol i papar po ukusu
- Maslinovo ulje
Za pripremu pilećih bataka u umaku od rajčice, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
U tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, te pirjajte dok ne postane staklast.
Dodajte koncentrat od rajčice i pirjajte još minutu. Dodajte pelate rajčice, temeljac, bosiljak i origano. Posolite i popaprite po ukusu.
Ostavite umak od rajčice za pileće batake da se krčka dok se ne zgusne, oko 10-15 minuta. U međuvremenu pripremite pileće batake tako da ih posolite i popaprite po ukusu, te stavite u pećnicu na pečenje oko 30-35 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
Izvadite pileće batake iz pećnice i stavite ih u tavu s umakom od rajčice. Prelijte umakom i pustite da se još krčka 5-10 minuta dok se umak lijepo ne upije u meso.
Pileće batake u umaku od rajčice poslužite tople uz tjesteninu ili rižu.