Pileća jetrica na luku imaju jako bogat okus i mogu se poslužiti kao glavno jelo ili kao prilog.
Evo jednostavnog recepta za pripremu pilećih jetrica na luku:
- 450 g pilećih jetrica, namočenih u vodi
- 1 srednji luk, tanko narezan na ploške
- 3 žlice maslinovog ulja
- žličica soli
- 1/4 žličice crnog papra
Kako se pripremaju pileća jetrica na luku?
U velikoj tavi zagrijte 2 žlice ulja na umjerenoj vatri. Dodajte sitno narezani luk. Začinite ih s pola žličice soli i 1/8 žličice papra.
Kuhajte uz često miješanje dok luk dobro ne porumene i karamelizira se oko 15 minuta. Izvadite luk iz tave i stavite na pladanj za posluživanje ili pojedinačne tanjure.
U istoj tavi zagrijte preostalu 1 žlicu ulja na umjereno jakoj vatri. Začinite pileća jetrica s preostalom soli i paprom.
Stavite jetrice u tavu, po potrebi u dva dijela i pecite 2 minute s jedne strane. Okrenite i kuhajte dok ne porumene, oko 2 minute duže. Jetrica bi još trebala biti ružičasta iznutra. Izvadite pileća jetrica iz tave i stavite ih na luk.