Ovaj domaći recept za umak od čilija i češnjaka je vrlo ukusan. Pikantni umak za meso je tako svestran pa će se slagati uz različite vrste mesa, od piletine sve do bogatog odreska. Osim uz meso može se koristiti i uz razne priloge poput pomfrita ili pohanog luka.
Sastojci za pikantni umak za meso:
- 120 g ljute čili papričice
- 4 češnja češnjaka nasjeckana
- 2 žlice octa
- žličica šećera
- sol i papar po ukusu
Kako se priprema pikantni umak za meso?
Dodajte sve sastojke u procesor hrane i miješajte dok ne postane glatko. Smjesu ulijte u manji lonac i zagrijte. Pirjajte oko 10 minuta. Ohladite pikantni umak za meso i prilagodite okus solju i paprom po svom ukusu. Čuvajte u staklenci koja se može zatvoriti u hladnjaku.
Pikantni umak za meso od čilija i češnjaka izdržat će 1-2 mjeseca ili duže u hladnjaku u zatvorenoj posudi. Ocat djeluje kao konzervans, što će omogućiti dulje trajanje.