Kuharica /

Pikantni umak za meso poslužite i uz pomfirt ili pohani luk

Image
Foto: Pixabay

Pikantni umak za meso možete poslužiti uz krumpir. Pratite recept i saznajte kako napraviti pikantni umak za meso.

9.9.2022.
12:56
Pixabay
VOYO logo

Ovaj domaći recept za umak od čilija i češnjaka je vrlo ukusan. Pikantni umak za meso je tako svestran pa će se slagati uz različite vrste mesa, od piletine sve do bogatog odreska. Osim uz meso može se koristiti i uz razne priloge poput pomfrita ili pohanog luka.

Sastojci za pikantni umak za meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 120 g ljute čili papričice
  • 4 češnja češnjaka nasjeckana
  • 2 žlice octa
  • žličica šećera
  • sol i papar po ukusu

Kako se priprema pikantni umak za meso?

Dodajte sve sastojke u procesor hrane i miješajte dok ne postane glatko. Smjesu ulijte u manji lonac i zagrijte. Pirjajte oko 10 minuta. Ohladite pikantni umak za meso i prilagodite okus solju i paprom po svom ukusu. Čuvajte u staklenci koja se može zatvoriti u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantni umak za meso od čilija i češnjaka izdržat će 1-2 mjeseca ili duže u hladnjaku u zatvorenoj posudi. Ocat djeluje kao konzervans, što će omogućiti dulje trajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo