Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Pikantni umak za meso poslužite i uz pomfirt ili pohani luk

Pikantni umak za meso možete poslužiti uz krumpir. Pratite recept i saznajte kako napraviti pikantni umak za meso.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj domaći recept za umak od čilija i češnjaka je vrlo ukusan. Pikantni umak za meso je tako svestran pa će se slagati uz različite vrste mesa, od piletine sve do bogatog odreska. Osim uz meso može se koristiti i uz razne priloge poput pomfrita ili pohanog luka.

Sastojci za pikantni umak za meso:

120 g ljute čili papričice

4 češnja češnjaka nasjeckana

2 žlice octa

žličica šećera

sol i papar po ukusu

Kako se priprema pikantni umak za meso?

Dodajte sve sastojke u procesor hrane i miješajte dok ne postane glatko. Smjesu ulijte u manji lonac i zagrijte. Pirjajte oko 10 minuta. Ohladite pikantni umak za meso i prilagodite okus solju i paprom po svom ukusu. Čuvajte u staklenci koja se može zatvoriti u hladnjaku.

Pikantni umak za meso od čilija i češnjaka izdržat će 1-2 mjeseca ili duže u hladnjaku u zatvorenoj posudi. Ocat djeluje kao konzervans, što će omogućiti dulje trajanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike