Meso u kombinaciji s povrćem potpuno je glavno jelo. Pravilnom pripremom meso će biti mekano i sočno. Kako se pravilno priprema meso s povrćem u pećnici?
Sastojci za meso s povrćem u pećnici:
- 2 krumpira
- 2 crvene paprike
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 g graha
- 2 režnja češnjaka
- 4 sušene rajčice
- Sok od limuna
- 200 g vratine
Meso s povrćem u pećnici priprema:
Kada se odlučite pripremati pečeno meso s povrćem u pećnici, važno je da se dobro pripremite. Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
Nakon toga stavite krumpire i paprike u lim za pečenje, pokapajte ih sa 1 žlicom ulja, zatim pecite 20 minuta ili dok rubovi ne dobe zlatnožutu boju. Dodajte grah i češnjak, promiješajte, pa sve pecite još desetak minuta.
U međuvremenu pomiješajte sušene rajčice, limunov sok i pola žlice maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja, začinite mesne šnicle, pa ih pecite u pećnici zajedno s povrćem.
Meso s vremena na vrijeme možete preliti sokovima koje je ispustilo povrće, kako bi se zadržala sočnost. Nakon dodatnih pola sata pečeno meso s povrćem u pećnici, bit će spremno.