Za odmrzavanje smrznutih kestena možete ih jednostavno ostaviti u hladnjaku preko noći. Započnite uzimanjem samo one količine smrznutih kestena koje možete iskoristiti tijekom jednog pečenja.
Nakon što su se smrznuti kesteni odmrznuli u hladnjaku, osušite ih i pripremite pećnicu na oko 180 stupnjeva.
Oštrim nožem, najbolje nazubljenim pažljivo narežite zaobljenu stranu svakog kestena razrežite u obliku slova X. Pazite da izrežite vanjsku ljusku kestena, ali pokušajte izbjeći rezanje unutar kestena. Nemojte da X bude premali, jer će kestene biti teže oguliti, čak i nakon pečenja.
Razrezanu stranu kestena okrenite prema gore na veliki lim za pečenje ili posudu za pećnicu i pecite u pećnici 15 do 20 minuta. Pečenje ponajprije ovisi o veličini kestena i vašoj pećnici, pa je najbolje da nakon prvih desetak minuta, pogotovo kada prvi put slijedite ovaj recept, obratite posebnu pozornost na pećnicu. Kesteni su pečeni kada se ljuska kestena odlijepi od reza.