Pečenje purice u pećnici idealno je za ovu vrstu mesa jer ćete tako sačuvati sočnost, a istovremeno ćete dobiti hrskavost. Isto tako, uz pečenje purice u pećnici, lako možete ispeći i krumpir te povrće čime ćete dobiti savršen prilog.
Pečenje purice u pećnici ne zahtijeva puno posla, no priprema je zapravo ključ. Ono što je važno prije nego napravite pečenje purice u pećnici je zasigurno marinada. Iako purica može ići na pečenje bez marinade, ona se svakako preporuča. Najbolje je ostaviti barem tri-četiri sata puricu u marinadi od začina (preporučamo sol, Vegetu, slatku papriku), maslinovog ulja i 1 dcl bijelog vina.
Kada je purica izmarinirana, stavite ju u tepsiju i ostatak marinade prelijte preko nje. Pečenje purice u pećnici trebalo bi trajati barem 90 minuta i to na temperaturi od 180 stupnjeva. Puricu okrećite kako bi sa svih strana dobila hrskavu koricu i zlatnu boju.