Pečeni škampi nezahvalni su za pripremu jer postoji šansa da ostanu sirovi. Upravo zbog toga se pečeni škampi trebaju pažljivo pripremati. S druge strane, da bi se pečeni škampi pripremili ne treba puno sastojaka.
Pečeni škampi pripremaju se na sljedeći način:
- 1 kg smrznutih škampa
- 5 žlica maslinova ulja
- češanj češnjaka
- sol, papar
- svježi peršin
Škampe izvadite iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi pola sata. Narežite češnjak te ga popržite na malo maslinova ulja kojeg ste prethodno zagrijali u dubokoj tavi.
Nakon toga dodajte škampe te sa svake strane pecite 15 minuta na laganoj vatri. Podlijte ih s malo vode kako bi se istovremeno krčkali i pekli. Na kraju ih začinite prema želji.
Pečeni škampi mogu se na isti način peći i u pećnici, a poslužite ih isključivo tople.